Från skilda perspektiv till behovsdriven utveckling
Varmt välkomna till nästa tillfälle av vår dynamiska digitala konferens den 18 november kl 14:00-15:30 då vi behandlar det första av fyra identifierade teman för konferensen:
Länk: https://kau-se.zoom.us/j/61091241129?pwd=g1oWhFp54Kr0F9ih7HBDuhEp7AeaO0.1
Anna Hultgren inleder och delar erfarenheter och resonerar utifrån följande frågeställningar rörande utvecklings- och förändringsarbete:
Niklas Brinkfeldt, hakar i Annas presentation med att utveckla tankar om och dela erfarenheter från sin roll som chef för högskolepedagogiska enheter med utgångspunkt i:
Niklas Brinkfeldt och Petronella Ekström samtalar härefter om erfarenheter av organisationsöverskridande arbete med förändrings- och utvecklingsarbete och utmaningar med att göra det systematiskt, strategiskt och effektivt.
Under alla tre inledande delar av konferenstillfället bjuder vi in och uppmanar er deltagare att aktivt ställa frågor och komma med inspel för en levande dialog. Tillfället avslutas med ”runda-bords-samtal” i digitala grupprum där ni bidrar med och delar era egna erfarenheter och tankar och de frågor vi vill att ni funderar över och diskuterar är:
Det går bra att redan nu och även i efterhand bidra till dokumentationen av tillfället genom att skriva i den här Padleten
Medverkande vid det här tillfället är:
Anna Hultgren jobbar sedan 2018 som pedagogisk utvecklare med inriktning mot digitalt lärande på Högskolepedagogiskt centrum vid Örebro universitet. Hon har stark tilltro till kollegialt lärande och har fördjupat sig i hur pedagogiska utvecklare kan arbeta för att initiera och etablera kollegiala samarbetspraktiker i lärarlag.
Niklas Brinkfeldt är sedan 2023 gruppledare för pedagogisk utveckling på Avdelningen för forsknings- och utbildningsstöd vid Mittuniversitetet. Niklas har ett starkt engagemang för en behovsdriven utveckling där teknik och pedagogik samspelar i en modern och relevant utbildningsmiljö. Han är också ordförande i ITHU, nätverket IT inom högre utbildning.
Petronella Ekström arbetar sedan 2018 som pedagogisk utvecklare på Högskolepedagogiskt centrum vid Örebro universitet. Hon är särskilt intresserad av hur utvecklingen av digitala system förändrar förutsättningar för lärande och för social interaktion. Hon är även doktorand i Informatik vid Örebro universitet.
……………………………………………………….
Höstens dynamiska digitala konferens anordnas av ITHU på uppdrag av UHR inom ramen för regeringsuppdraget Det högskolepedagogiska lyftet.
Konferensens första tillfälle ägde rum den 16:e september då Dan Borglund – Umeå universitet och Sofia Lundmark – Södertörns högskola inledde vårt dialogsamtal. Här kan du ta del av det inledande dialogsamtalet samt fortsatt bidra i vårt digitala forum:
Film: Dialogsamtal 16 september
Ambitionen är att konferensen ska bidra till en breddad diskussion och utmana våra idéer om hur digitalisering och pedagogik bäst ska samspela. Konferensen vill också bidra till att överbrygga tekniska och systemrelaterade aspekter av digitalisering med högskolepedagogiska perspektiv för att ta till vara digitaliseringens möjligheter i enlighet med Sveriges digitaliseringsstrategi. Vid det här första tillfället ritar vi gemensamt upp den karta över området som vi tillsammans utforskar genom konferensen.
De fyra teman som identifierats är:
Datum: 16/9, 4/11, 18/11, 2/12, 16/12 och 3/2
Det andra tillfället blev dessvärre inställt pga oförutsedda händelser.
Tid: kl 14:00-15:30
Plats: Zoom
Konferensen är dynamisk i tid, rum och innehåll där deltagande kan ske kontinuerligt eller vid valda tillfällen, vid synkrona eller asynkrona aktiviteter under fem månader från september 2024 till februari 2025. Konferensen inleds med ett dialogsamtal där vi gemensamt identifierar de fördjupningsområden som följande fyra tillfällen kommer att behandla. Hela konferensen avslutas med en framåtblickande workshop som tar sin utgångspunkt i konferensens genomförda aktiviteter.