Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Temacafé: Grupparbete och gruppdynamik

maj 29 kl 09:0010:00

Detta Temacafé syftar till att du som högskolepedagogisk utvecklare och lärare ska få inblick kring handledning av studenter i effektiva och kreativa grupparbeten. Många studenter får under sin utbildning vara med om grupparbeten utan styrning eller stöd och för det mesta förväntar sig läraren att grupperna trots detta fungerar bra. Geir Gunnlaugsson blir först intervjuad av Mats Brenner och sedan blir det gruppdiskussioner i break-out rooms i Zoom.

Att effektivisera grupparbete i en högskolepedagogisk miljö

I dagens utbildningslandskap står lärare inför utmaningen att stödja och främja studenternas lärande genom grupparbete. Detta kräver medvetna val i utformningen av arbetsuppgifter, kommunikation och handledning. För att underlätta detta erbjuder vi ett online-seminarium med gruppdiskussioner som täcker följande områden:

  • Grupparbetets struktur: Vi utforskar olika former av grupparbeten, inklusive gruppstorlekar och sammansättningar, samt hur dessa kan anpassas för att matcha olika typer av uppgifter.
  • Gruppdynamik: Seminariet ger insikter i faktorer som påverkar gruppers dynamik, kommunikation, kreativitet och effektivitet.
  • Handledningstekniker: Vi delar strategier för hur lärare kan vägleda grupper till effektivt arbete, både i traditionella campuskurser och i nätbaserade format som distanskurser.
  • Utvecklingsverktyg för grupper: Deltagarna får lära sig om självvärdering, återkoppling, team-skapande övningar och diskussioner som främjar en positiv gruppdynamik.
  • Bedömning av grupparbete: Vi diskuterar olika metoder för att utvärdera och bedöma grupparbeten, både processen och slutprodukten.

Under seminariet kommer deltagarna att få möjlighet att genomföra ett grupparbete via break-out-rooms i Zoom, där de fördjupar sig i ett valfritt tema relaterat till gruppdynamik och grupparbeten. Detta praktiska tillvägagångssätt ger deltagarna möjligheter att reflektera kring tillämpa teorin i verkliga scenarier och därmed förbättra sin förmåga att stödja studenters lärande genom grupparbete.

Anmäl dig till vårt online-seminarium/temacafé och ta del av expertkunskaper som kommer att berika ditt pedagogiska arbete och bidra till dina studenters framgång.

Registrera dig för att få Zoomlänk

Detaljer

Datum:
maj 29
Tid:
09:00 – 10:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,

Plats

Zoom – registrera dig för att få länk

Arrangör

Högskolepedagogik.se
E-post
johani.karonen@his.se